TRAKTOR

“Maskinene har nådd den størske fuldkommenhed, saa man næsten skulde tro, at her er ikke lengre at komme!” (Maskinutstillingen i Christiania 1877)

Traktoren ble introdusert for litt over 100 år siden, under navnet Motorplog. Utviklinga har værte formidabel. Egge museum ønsker med denne utstillingen å visualisere utviklingen i landbruket gjennom traktoren,- bondens beste venn. Traktoren er uunværlig i norsk matproduksjon, men traktoren tar også flere liv hvert eneste år. Traktoren inspirerer til klesmote og for traktorgutta er den lidenskap.

I utstillingen TRAKTOR ser du et utvalg av traktorer og maskinelt redskap som viser utviklingen fra Mototplogen og helt fram til nyeste modell. I utstillingen er det også et eget lekehjørne for barna, der de kan låne trøtraktorer og andre leker.

Ordfører Anne Berit Leins ord om utstillinga:

Landbruket og Steinkjer,- er ekte saker! Få, om noen, næringer kan vise til en så omfattende teknologisk utvikling som landbruket har vært gjennom de siste 100 åra. Traktoren, og særlig Gråtassen revulosjonerte landbruket. Landbruket i Steinkjer er meget omfattende, både innenfor jord og skog, og traktoren er helt vesentlig på hvert gårdsbruk og for noprsk matproduksjon. Det er store positive ringvirkninger av det sterke landbruket over til resten av Steinkjersamfunnet. Bonden og landbruket i kommunen er i tillegg en vesentlig del av Steinkjers identitet og merkevare. Lanbruket og Steinkjer,- er ekte saker! Jeg er glad for at Egge museum setter TRAKTOR og norsk landbruk på dagsordenen! Med Covid 19 har den jevne forbruker blitt mer opptatt av norsk landbruk og å kjøpe NORSK MAT! Det er bra! Ønsker alle en fin opplevelse på Egge museum!

Utstillinga er laga av Egge museum. Grafisk design Lindseth reklame. Designtrykk AS 2020.