HEIM i Steinkjer kulturhus

HEIM har nå åpnet i Steinkjer kulturhus!

Her kan du se to flotte oldtidsfunn fra Steinkjer; bronsealdergrava fra Frøset og gullringen fra Gjevran, datert til romertid. Kom også og vær kreativ i landskaps- og kartverkstedet.

Åpningstider januar – mars 2024

torsdag 11-16

fredag 11-16

lørdag 11-16

Følg oss gjerne på facebook og Instagram!

Facebook: HEIM i Steinkjer kulturhus

Instagram: heim_kulturhuset

Sjekk arrangementer på hjemmesiden til Steinkjer kulturhus.

Oppdatering om åpningstider og arrangementer utover høsten vil komme.  

Hva er HEIM? 

 

Steinkjer og Innherred har en svært stor forekomst av arkeologiske funn. Nye spor etter fortidens mennesker dukker stadig opp. I dag må du reise ut av regionen for å oppleve disse. Med HEIM endrer vi det ved å skape en unik formidlingsarena for arkeologisk materiale i Steinkjer kulturhus. I byens nye storstue skal fortidsfunn endelig komme heim og møte de som bor i og besøker Steinkjer i dag. 

En heim er noe du selv er med på å skape. Vi vil derfor invitere alle til å bli med HEIM. Bli bedre kjent med arbeidet med prosjektet, utforsk spørsmålene HEIM vil grave i sammen med oss, bli inspirert til å dele dine historier! For å få til denne samskapingen, åpnes HEIM i to omganger. 2. september ble arenaen åpnet i Steinkjer kulturhus med en utstilling som forteller om prosjektet, gir spennende smakebiter på hva som kommer senere og lar deg oppleve unike funn fra nærområdet. Mange skoleklasser vil bli invitert til HEIM i denne perioden. 

Sommeren 2024 åpnes hovedutstillingen. Her vil et mangfold av arkeologiske gjenstander møte nyskapende formidling i en utstilling som både inviterer deg til å utforske fortiden og til å reflektere over nåtiden og fremtiden. I løpet av åpningsperioden vil det i tillegg bli stor aktivitet på sosiale medier, aktiviteter både inne i HEIM og i kulturhuset – og kanskje også på andre arenaer? Overbygget for hele perioden er hovedutstillingens tema: mennesker og landskap. Hvordan former landskap og landskapsendringer livene våre? Og hvordan påvirker vi selv landskapene vi lever i?

HEIM er et samarbeid mellom NTNU Vitenskapsmuseet, Steinkjer kommune og Museene Arven ved Egge museum.