HEIM i Steinkjer kulturhus

Ny utstilling åpner 15. juni 2024!

HEIM åpner til sommeren med en fantastisk utstilling med lokale, arkeologiske funn! HEIM er derfor stengt fra mars og fram til åpning, for å bygge opp denne utstillinga. 

Følg prosessen fram til utstillinga

På sosiale media kan du følge prosessen med utstillinga: 

Facebook: HEIM i Steinkjer kulturhus

Instagram: heim_kulturhuset

Sjekk programmet til Steinkjer kulturhus her:  Steinkjer kulturhus.

 

Hva er HEIM? 

 Steinkjer og Innherred har en svært stor forekomst av arkeologiske funn. Nye spor etter fortidens mennesker dukker stadig opp. I dag må du reise ut av regionen for å oppleve disse. Med HEIM endrer vi det ved å skape en unik formidlingsarena for arkeologisk materiale i Steinkjer kulturhus. I byens nye storstue skal fortidsfunn endelig komme heim og møte de som bor i og besøker Steinkjer i dag. 

2. september ble arenaen åpnet i Steinkjer kulturhus med en smakebit på hva som skal komme. I landskapsverkstedet kunne barn (og voksne) utfolde seg. I det innerste rommet har vi hatt utstillinga “Gull og gråstein”. Denne utstillinga har inneholdt rett og slett gull og gråstein, og ingenting annet. Det har latt oss fokusere på to flotte funn: En gullring fra romertid og ei grav for bronsealder. 

I den nye utstillinga vil et mangfold av arkeologiske gjenstander møte nyskapende formidling. Overbygget for hele perioden er hovedutstillingens tema: mennesker og landskap. Hvordan former landskap og landskapsendringer livene våre? Og hvordan påvirker vi selv landskapene vi lever i?

HEIM er et samarbeid mellom NTNU Vitenskapsmuseet, Steinkjer kommune og Museene Arven ved Egge museum.