Formidling til turgrupper

Er du medlem i et lag eller en forening som ønsker et turmål?

Egge Museum har mye å by på gjennom hele året. Vi har her laget fire turforslag som passer mange slags grupper, enten det er turistbusser, bedrifter på tur eller lag og foreninger på utflukt. Disse må forhåndsbestilles, og vil gjerne tilpasse forslagene dine ønsker.

Ta kontakt hvis du har spørsmål eller ønsker å bestille.  [email protected]  Telefon: 74 13 44 90

Velkommen til oss!

1) HØVDINGSETET EGGE

Dere møtes av en formidler kledd i komplett vikingdrakt på rikmanns vis. Her blir dere kjent med det gamle høvdingsetet Egge gård, som ligger på en egg midt i maktens landskap. Her regjerte en gang de gamle høvdingene Olve og Kalv, og Sigrid fra Bjarkøy hører også med i denne historien. Olve var hovgode på Mære, og Egges historie flettes sammen maktkamp om kongemakten i Norge, Olav Haraldssons historie og religionsskiftet fra hedendom til kristendom. På rekke og rad ligger gravminner fra jernalderen, og dere får høre om spennende funn fra flere av disse. Fra Egge gård er det en storslagen utsikt mot Steinkjer by og omlandet. Her har vi også et flott hageanlegg.

Varighet: ca 60 min. Oppmøtested: Avtales. Pris: Sommersesong 70,- pr. pers kl. 11-15. Utenom sesong/helg/kveld: 3000,-. Minimum 10, maks 50 personer.

2) KAFFE I FYLKESMANNENS STUER

I Fylkesmannsgården blir dere tatt i mot av den muntre tjenestepigen Oleanna, som har “frosset fast” i 1919 da huset var flunkende nytt, og fylkesmann Guldahl regjerte. Dere får høre om husbyggingen og hvordan det var å jobbe i huset. Pigen varter opp med byens beste lune eplekake med krem, kaffe, og serverer gode historier på kjøpet. Fylkesmannsgården eies i dag av Egge museum, og er restaurert slik at det framstår stilmessig som da huset var nytt. Det ærverdige bygget ligger høyt og fritt med utsikt over Steinkjer by. På slutten av besøket reiser pigen fram til nåtiden, så dere også får innblikk i husets nyere historie.

Varighet: Ca. 60-90 min. Oppmøtested: Fylkesmannsgården Pris: Hverdager kl. 10-15: 200,- pr. pers inkl. servering. Kveld/ helg: Basispris 2500,- pluss 100,- pr. pers. Minimum 15 maks 60 pers.

3) EN SMAK AV GAMLE STEINKJER

Visste du at vi har en innendørs bygate i utstillingshallen på Egge museum? Her er det bygd opp et flott miljø med verksteder og butikker inspirert av mellomkrigstidas Steinkjer. Her finner du blant annet sanitetsforeningens fødestue, apotek, bokhandel, landhandel og blikkenslagerverksted. Byverten forteller om handelsliv, hverdagsliv og Steinkjers dramatiske historie med bybranner og bombing. Dere får også servert anekdoter om  apoteker Nannestad som bygde villa til sine høns og andre markante skikkelser fra Steinkjers bybilde. Vi kan også sveive en melodi på Steinkjerpositivet, en spesiell type lirekasse det ble produsert mange av i Steinkjer på siste del av 1800-tallet.

Varighet: Ca. 60 min. Oppmøtested: Friluftsmuseet. Pris: Sommersesong 70,- pr. pers kl. 11-15. Utenom sesong/kveld/helg: 3000,- Minimum 10 maks 50 personer. Servering kan avtales i tillegg.

4) BLI KJENT MED EGGE MUSEUM

Bli med på en trivelig runde på friluftsmuseet! Her blir du bedre kjent med Egge museum, inntrøndersk byggeskikk og arbeidslivet på en middels gård rundt år 1900. Her finnes mange hus med egne funksjoner –  våningshus, låve, fjøs, stall, stabbur, tørkhus, badstu og seter, for å nevne noen. Museumshusene er stort sett innredet som om de var da de var i daglig bruk, og vi har mange historier på lur om både hus, gjenstander og folk med tilknytning til husene. Kanskje lager vi en gjettekonkurranse for dere? Her kan du ut fra sesong havne rett oppi aktiviteter som baking i masstu, vedhogst, potetsetting, hesjing og andre daglige gjøremål. Vi har ofte temautstillinger som inngår som en del av besøket. Er du glad i dyr har vi alltid det på plass. I sommersesongen har vi både gris, sau, hest, kanin og høns. Utenom sesong har vi sau og høns.

Varighet: Ca. 60 min. Oppmøtested: Friluftsmuseet. Pris: Sommersesong 70,- pr. pers kl. 11-15. Utenom sesong/kveld/helg: 3000,-. Minst 10, maks 50 personer. Enkel servering kan avtales.