Sommersesongen 2022

Egge museum har åpent 19. juni – 7. august tirsdag – søndag kl. 11-15.

Inngang: Voksne kr. 70,- Barn/ ungdom under 18 år gratis i følge med betalende voksen. Arrangementer kan ha andre priser. Besøker du oss ofte lønner det seg å kjøpe museumsvenn-kort! 320,- inkl. gratis kaffe hver gang du kommer innom.

HOVEDBYGGET:

Her finner du utstillinger, informasjon og billettsalg. Vi har salg av is, brus, kaffe, byens beste vafler og lun eplekake med is hele sesongen. Ta også en titt i vår museumsbutikk! Fra sesongstart har vi også heis i bygget, så alle kan besøke våre tre innholdsrike etasjer.

Utstillinger:

Utstillingen Gamle Steinkjer – portretter av en by i 3. etasje. Her kan du fordype deg i Steinkjer by sin historie på flere vis: Kikk innom sjarmerende verksteder og butikker fra mellomkrigstidas Steinkjer. Her finner du også årets nye utstilling «Steinkjersyklene – på to hjul gjennom historien». Lesekrok. Utstilling om Steinkjerpositivet. Storskjerm der du kan se filmaviser fra gamle Steinkjer.

I midtetasjen med publikumsmottaket finner du i sommer to nye utstillinger. Disse forteller om et spennende funn fra vikingtida – Gullgubbene på Mærin, og vikingetidshistoria til Egge gård. Det er i år 1000 år siden hovgoden Olve på Egge ble drept av Olav Haraldsson under blotet på Mære, og denne historien belyses også i utstillingsform.

Nederst i underetasjen finner du den spennende landbruksutstillingen TRAKTOR. Her kan du se et representativt utvalg traktorer og landbruksmaskiner som viser hvordan landbruket ble modernisert med motorhjelp – fram til den hotteste og nyeste John Deere! Her vil det også lukte wonderbaum fra rånetraktoren… Og hva med traktormote? Hva er det? (illustrasjonsfoto: Knut Ola Wang_Traktorland)

Populære lekekroker:

I hovedbygget er det hele tre lekekroker for barna. Oppe i bygata har de egen forretning der de kan ta på seg et forkle og sette handelen i gang. I kafeen er det lekekrok under trappa, og nede i utstillingen TRAKTOR kan de blant annet kjøre rundt på flotte trøtraktorer.

FRILUFTSMUSEET:

Hygg dere ute på friluftsmuseet i sommer, og bruk oss gjerne som turmål. Her er det tilrettelagt et trivelig uteområde, som er tilgjengelig for våre gjester uavhengig av museets åpningstid. Tradisjonen tro er det både griser, høner, sau og kaniner å hilse på.

Husene rundt friluftsmuseet er ikke åpne for publikum i sommer, bortsett fra masstua,- her har det kommet opp en ny utstilling som forteller om klesvasking på 50- tallet. Titt gjerne innom!

Hver lørdag og søndag kan du bli med og mate dyrene kl. 11, oppmøte ved gråtassen på friluftsmuseet!

Informasjon om aktiviteter på museet kommer fortløpende i vår arrangementskalender og på museets Facebook-side.

Vi oppfordrer våre gjester til å følge myndighetenes råd med tanke på smittevern. Vær forberedt på venting hvis det blir mange besøkende. Bruk framsatt håndsprit!

Er dere en større gruppe som har tenkt dere hit, ta kontakt på forhånd så vi sikrer oss at dere får et godt tilbud.

Velkommen til oss!