Sommersesongen 2020

Egge museum har åpent 20. juni – 20. august tirsdag-søndag kl. 11-15.

Gratis inngang for alle under 18 år i hele sommer! Voksne kr. 70,-

Etter en lang ombyggingsprosess kan vi endelig ønske dere velkommen til vårt flotte nyrenoverte hovedbygg!

HOVEDBYGGET:

Her finner du nye utstillinger, informasjon, kiosk med is, brus, kaffe og byens beste vafler. Ta også en titt i vår nye museumsbutikk!

Nye utstillinger:

Utstillingen Gamle Steinkjer – portretter av en by i 3. etasje framstår i ny drakt. Her kan du fordype deg i Steinkjer by sin historie på flere vis: Kikk innom sjarmerende verksteder og butikker fra mellomkrigstidas Steinkjer. Fotoutstilling i samarbeid med foreningen Gamle Steinkjer og Hegdahlgården. Lesekrok. Utstilling om Steinkjerpositivet. Storskjerm der du kan se filmaviser fra gamle Steinkjer, og se bilder fra nettressursen Steinkjerbilder. Få også med deg den dagsaktuelle digitale utstillingen Vindusfortellinger, der fem representanter fra Steinkjer forteller om hvordan de opplevde det da Coronaens tid tok tak i deres arbeidshverdag og liv.

TRAKTOR – en spennende landbruksutstilling i utstillingshallen. Her kan du se et representativt utvalg traktorer og landbruksmaskiner som viser hvordan landbruket ble modernisert med motorhjelp – fram til den hotteste og nyeste John Deere med datastyring! Her vil det også lukte wonderbaum fra rånetraktoren… Og hva med traktormote? Hva er det? (illustrasjonsfoto: Knut Ola Wang_Traktorland)

Nye lekekroker:

I hovedbygget er det hele tre lekekroker for barna. Oppe i bygata har de egen forretning der de kan ta på seg et forkle og sette handelen i gang. I kafeen er det lekekrok under trappa, og nede i utstillingen TRAKTOR kan de blant annet kjøre rundt på flotte trøtraktorer.

FRILUFTSMUSEET:

Hygg dere ute på friluftsmuseet i sommer, og bruk oss gjerne som turmål. Her er det tilrettelagt et trivelig uteområde, som er tilgjengelig for våre gjester uavhengig av museets åpningstid. Tradisjonen tro er det både griser, høner, sau og kaniner å hilse på. Husene på friluftsmuseet er ikke åpne i sommer.

Hver lørdag og søndag kan du bli med og mate dyrene kl. 11, oppmøte ved Gråtassen på friluftsmuseet!

Informasjon om aktiviteter på museet kommer fortløpende i vår arrangementskalender og på museets Facebook-side.

Arrangementene Barnas dag og St.Hans utgår i 2020.

Vi oppfordrer våre gjester til å følge myndighetenes råd med tanke på smittevern. Vær forberedt på venting hvis det blir mange besøkende. Bruk framsatt håndsprit!

Er dere en større gruppe som har tenkt dere hit, ta kontakt på forhånd så vi sikrer oss at dere får et godt tilbud.

Velkommen til oss!