Sommersesongen 2024

Egge museum har åpent 16. juni – 4. august tirsdag – søndag kl. 11-15

Inngang: Voksne kr. 80,- Barn/ ungdom under 18 år gratis i følge med betalende voksen. Arrangementer kan ha andre priser. Besøker du oss ofte lønner det seg å kjøpe museumsvenn-kort! 350,- inkl. gratis kaffe hver gang du kommer innom. Museumsvennkort gir også fri inngang til arrangementene Åpne dører på museet, St. Hans og Advent.

Traktorutstilling med lekeområde. Et eldorado for traktorfrelste i alle aldre.

HOVEDBYGGET:

Her finner du utstillinger, informasjon og billettsalg. Vi har salg av is, brus, kaffe, byens beste vafler og lun eplekake med is hele sesongen. Ta også en titt i vår museumsbutikk. Det er heis i bygget, så alle kan besøke våre tre innholdsrike etasjer.

Utstillinger:

Utstillingen “Gamle Steinkjer – portretter av en by” finner du i øverste etasje. Her kan du fordype deg i Steinkjer by sin historie på flere vis: Kikk innom sjarmerende verksteder og butikker fra mellomkrigstidas Steinkjer. Her finner du også en egen utstilling om Steinkjers sykkelhistorie.  I filmkroken kan du se filmaviser fra gamle Steinkjer.

I Ytterstu kan du se utstillinga “Fantes det pizza i vikingtida” Her funderer vi på hva vikingene spiste. I sommersesongen og på ulike arrangementer er det også midlertidige utstillinger i lokalene. 

Nederst i underetasjen finner du den spennende landbruksutstillinga TRAKTOR. Her kan du se et representativt utvalg traktorer og landbruksmaskiner som viser hvordan landbruket ble modernisert med motorhjelp. Her vil det også lukte wonderbaum fra rånetraktoren… 

Populære lekekroker:

I hovedbygget er det hele tre lekekroker for barna. Oppe i bygata har de egen forretning der de kan ta på seg et forkle og sette handelen i gang. I kafeen er det lekekrok under trappa, og nede i utstillingen TRAKTOR kan de blant annet kjøre rundt på flotte trøtraktorer.

FRILUFTSMUSEET:

Hygg dere ute på friluftsmuseet i sommer, og bruk oss gjerne som turmål. Her er det tilrettelagt et trivelig uteområde, som er tilgjengelig for våre gjester uavhengig av museets åpningstid. Tradisjonen tro er det både griser, høner, sau og kaniner å hilse på.

Mange av husene på friluftsmuseet er åpne for publikum i sommer. Titt gjerne innom!

JULIFRYD: 

Hver onsdag er det aktiviteter på museet. Informasjon om du ulike aktivitetsdagene kommer senere. 

Velkommen i sommer!