Til tings – lokale folkevalgte gjennom 200 år.

Onsdag 14.mai åpnet vi med brask og bram den nye utstillinga «Til tings – lokale folkevalgte gjennom 200 år» i ærverdige Fylkesmannsgården.

Til tings!Her presenterer vi de sju eidsvollsmennene fra Nord-Trøndelag, sammen med en kortfattet informasjon om hvem de var, hva de gjorde og prosessen fram til at Grunnloven ble undertegnet 17.mai 2014.

Vi har også med en komplett oversikt over alle innvalgte stortingsrepresentanter fra Steinkjer Kommune, slik kommunegrensene framstår i dag.

Steinkjer har også hatt flere statsråder og en statsminister, Ole Anton Qvam. Disse har også vært med på å forme staten Norge de siste 200 år, og har fått sin naturlige plass i utstillinga. Vi har også tatt med en del gjenstander som har vært i eie av de utstillingen omhandler.

Utstillinga er tilgjengelig for alle som leier Fylkesmannsgården til møter, kurs, festligheter og konferanser i løpet av året. Grupper kan også bestille omvisning, og dette må avtales på forhånd.

Inngang kr. 60,- pr. pers. Skoleklasser kr. 40,- pr. elev. For bestilling, mail [email protected] eller ring  915 69 545.