For barna

228Mye spennende for små og store barn på Egge Museum i sommersesongen. Det blir som i fjor også mulighet for å melde seg på som gammeldagsunge!

På friluftsmuseet – et gårdstun fra slutten av 1800-tallet – har vi dyr hele sommeren. Sauene beiter på enga og grisene koser seg i gjørma. Hanen passer på hønene sine. Kanskje vil du være med tausa å se om de har lagt noen egg? Kaninene kan du gjerne mate med noen løvetannblad. På Barnas dag kan alle være med å gi dyra navn.

Høyet fra hesjene er fint å hoppe i og kanskje tausa baker noe dere kan smake på? Hun kan også fortelle om hva barna lekte før i tida og sammen kan dere prøve styltene eller kaste hestesko.

I bygata er det mange spennende butikker, men en er ekstra tilrettelagt for de små. I “Den lille krambod” kan de minste stå bak disken og selge varer eller servere kundene nykokt kaffe. Butikkjomfrua selger gammeldagse drops og karameller i kolonialen til dem som liker det.

I landbruksutstillinga er det mange gamle traktorer som både store og små barn ofte er veldig interessert i. Så har vi Steinkjers eldste bil på museet – over 100 år. Den er helt nyrestaurert og skinnende fin og blå.