Kunstutstillinger 2017

Vi har den glede å tilby våre gjester to kunstutstillinger i løpet av sommersesongen 2017:

Marianne Schønborg

Marianne åpner salgsutstilling på sesongstart, Barnas dag 18. juni. Hennes utstilling blir montert i stallen på friluftsmuseet, og den blir tilgjengelig for museets gjester alle lørdager og søndager kl. 11-16. fram til sesongslutt 13. august. Utstillingen har fått navnet “Midtsommernatt”.

Marianne Schønborg er født i 1965, og bor i Steinkjer. Hun har hatt utstillinger i inn og utland siden 1992, og utstillingen i Egge Museum blir hennes 7. separate.

Marianne fikk i 1990 et kunststipend av svensk Professor i oljemaleri, Georg Suttner, og slik startet hennes kunstneriske løpebane.

Ellers nevnes disse utstillinger, utdrag fra hennes CV:

– Akvarell.nu – Gerlesborg – Uddevalla 2002: Marianne ble av Akvarell professor Arne Isacsson invitert til å delta i en Akvarellutstilling med mange nordiske kunstnere representert: Ørnulf Oppdal, Lars Lerin, Arne Isacsson, Kjersti Eliassen mfl.

– Kjerrakaill`n i Regimenten 2011 – Steinkjer

Sahlstrømsgården – Torsby Sverige 2011.  Medutstillere: Bjørn O. Sverrbo og Hilde Schønborg. Her fikk Marianne et offentlig innkjøp: Maleri innkjøpt til Beitstad nye skolebygg.

Hennes medier er akvarell – olje – akrylmaleri, og uttrykket kjennetegnes av frisk penselbruk og til dels frisk fargebruk. Musikalske uttrykk som “rytme” og “farge – klanger” i formspråket kan være betegnende, Marianne driver også med musikk.

Marianne viser i utstillingen på Egge museum naturskildringer, der elementer av dyr, åser, by og lignende kan gjenkjennes. Det er inntrykk fra Trøndersk landskap som gir inspirasjon.

Kjell Arne Johansen

Kjell Arne Johansen holder salgsutstilling i låven på Egge gård 21.-27. juli. Utstillingen er åpen kl. 11-17 hver dag i den perioden, og har gratis inngang. Kunstneren vil selv være til stede.

Johansen trådde sine barnesko i Trondheim, men flyttet så til Råde i Ogndal der an vokste opp. Han er nå bosatt i Charlottenberg i Sverige.

Kjell Arne Johansen har en solid kunstfaglig og pedagogisk utdannelse. Han har gått Statens håndverks- og Kunstindustriskole i 3 år, Statens Kunstakademi i 4 år, og vært Stipendiatstudent et år. Han har også et år på Statens lærerhøgskole i forming, og hovedfag i forming fra Notodden. Han har også undervist i kunstfag på alle nivåer i til sammen 25 år.

Johansen har hatt 27 separatutstillinger og 22 kollektivutstillinger inn og utland. Han har hatt en rekke utstmykkingsoppdrag både offentlig og privat, og levert verker både på Statens høstutstilling og flere fylkesutstillinger. Han har hver sommer siden 2005 holdt utstillinger også i sin bolig i Charlottenberg. Han bor i en romslig, gammel prestebolig som egner seg godt også som galleri.

Kunstneren kommer til å stille ut rundt 40 malerier i varierende teknikk på Egge, både på limtreplater og malt på glass med oljefarger og akryl. Han har også med noen trerelieffer. Motivene er hentet fra tettbebyggelsen og fra landsbygda her i Inntrøndelag. Johansen har benyttet seg av egne foto, skisser og akvareller fra sine turer i distriktet. Motivene er bearbeidet og komponert, så den lokale gjenkjennelsen kan være vanskelig. Tittelen på utstillingen i låven er “Eldre bebyggelse fra Inntrøndelag – tolket med kunstnerblikk”. 

Han sier selv: «Å utvikle maleriet er mye viktigere for meg enn å skue tilbake, for jeg lever her og inne i en spennende fremtidsprosess med penselen i hånden».