Steinkjer – Portretter av en by

Egge Museum skal fortelle historien til hele Steinkjer, og det kommer til syne i utstillingshallen ved friluftsmuseet.

I utstillinga Steinkjer – portretter av en by kan du lese, se på bilder og gjenstander fra gamle dagers Steinkjer. Den største delen av utstillinga er ei bygate slik den kan ha sett uti Steinkjer i mellomkrigstida.

I kolonialen treffer du butikkjomfrua som selger søte drops og karameller og vet mye rart om folk i bybildet. Er du for eksempel nysgjerrig på hvordan det gikk med apoteker Nannestads prosjekt med å bygge leilighet til hønene, er hun den rette å spørre! Ellers kan du besøke blikkenslagerverkstedet, Apotek Nordstjernen, bokhandelen og sykehjemmet.

I Den lille krambod er det barna som er sjef bak disken. Her er det store papirpenger og hyller med rare bokser, og en liten rundt vedovn til kaffekoking for tørste kunder. Ta på forkle og sett i gang handelen!