Låven på Egge gård

Hva med en hyggelig sammenkomst på historisk grunn?

På Egge gård står det i dag to bygg, som er det gjenværende av den staselige gården som lå her fram til 1970-tallet. Det ene bygget er et stort stabbur, og det andre er en låve. Låven er det eneste som står igjen av en større vinkelbygd driftsbygning med låve, fjøs og stall. Låven leies ut. Lokalet passer til sommerarrangementer på dagtid/ ettermiddager, møter, skoleavslutninger, barnebursdager o.l. Vi leier ikke ut til fester som går ut over sene kvelder og nattestid.

Låven på Eggetunet er et enkelt og uisolert lokale uten oppvarming, så det egner seg godt til bruk i den varme årstiden. Det er innlagt kaldt og varmt vann (sommervann, stenges om vinteren) og strøm i lokalet. Nedenfor låven er det to utedo.

Arealet er 11,7 m x 17,5 m, og det møbleres med langbord og benker som finnes på stedet. Det er sitteplass for inntil 130 personer. En kan også avtale å få lånt to tønnegriller.

Du kan bestille forskjellige formidlingsopplegg i tilknytning til leie av lokalet:

Egge museum tilbyr gaiding der du lærer mer om gravhaugene, arkeologiske funn og fornminner på området. Her får du også høre om sagatiden da Kalv, Sigrid og Olve regjerte på høvdingsetet Egge. Vi kan også tilby en spennende fortellerstund med “tidsreise” til vikingtida for barna.

OPPDATERING 27.5.24: LÅVEN PÅ EGGE GÅRD LEIES FOR TIDEN IKKE UT.

Tlf: 74 13 44 90 (kl. 08.00-15.30 på hverdager)

E-post: [email protected]