Båt og jektdag

« Tilbake til kalender

NÅR:  21. mai 2016 @ 11:00 - 15:00
Hvor:  Bogakaia, Steinkjer
Pris:   Gratis inngang

Nyt dagen i et maritimt miljø på Bogakaia!

Hvert annet år arrangerer Egge museum i samarbeid med flere lag og organisasjoner et trivelig familiearrangement på Bogakaia.

Her står Steinkjers flotteste båt, jekta Pauline i sentrum. Dette er førstegang Pauline gjester Steinkjer med nytt seil ! Seilet er sydd på Jøa og barket på gammelmåten. Jekta Pauline kan du lese mer om  HER. Denne dagen byr mannskapet også på maritim sang og musikk.

Vi er glade for at MS Innherred besøker Bokaia under arrangementet. Dette er en båt som leies ut til fjordturer. I tillegg kan du gå deg en tur på det flotte kaianlegget til Eggebogen båtforening og ta en titt på alle båtene som har sin hjemmehavn her. På Steinkjer har vi et aktivt seilbåtmiljø, og Beitstadfjorden Seilforening arrangerer baneseilas denne dagen, så det blir hvite seil å se også utpå fjorden. Redningsskøyta har også meldt sin ankomst.

Steinkjer sportsdykkerklubb selger deilige grillede kamskjell, og museet selger maritimt smågodt. Har du lyst til å snekre din egen lille båt har Bogen velforening en post klar.

Vi får også besøk av utstyrsleverandører som selger båter og båtutstyr.

Nord-Trøndelag motorhistorisk forening stiller med flotte gamle biler, og Egge museum drar Steinkjerpositivet, som er en lirekasse. Denne var det vanlig å dra når jektene kom til havna.

Det blir også salg av vaffel og kaffe, brus. Husk kontanter.

ARRANGØRER:

Paulines venner – Jekta Pauline – Egge museum – Beitstadfjorden seilforening – Eggebogen båtforening – Egge historielag – Bogen Vel – Steinkjer sportsdykkerklubb – Nord-Trøndelag motorhistorisk forening

Egge Museum