Takk for sommeren, velkommen høst!

Sommersesongen er over for denne gang. Vi har hatt mye besøk, både av lokalbefolkning og turister fra inn- og utland. Vi er heldige som har mulighet til å by på fine dager på tunet i solskinn, men også gi opplevelser under tak når det regner og er kaldt.  Arrangementene “Åpne dører på museet”, St. Hans og Campingdag ble alle trivelige dager, til tross for dystre værmeldinger i forkant. 

Vi hadde også fire uker med gammeldagsunger i sommer. De fikk være med på mange aktiviteter på tunet: matlaging, klesvask, husvask, stelle med dyra, lære om skogsarbeiderlivet, spikking, lære å tenne bål, lære om seterlivet, slåttonn, ripsplukking og rett og slett få være barn i “gamle dager”. Den siste dagen for den siste gruppa ble avsluttet på Steinkjermartnan, hvor museet hadde eget område i jernbaneparken. 

Vi håper at mange også vil besøke oss på arrangementer i høst. Vi arrangerer “Høsttakkefest” den 11. september. Denne dagen vil vi ha fokus på mat. Her blir det smaksprøver, inspirasjon og aktiviteter for store og små. Vi feirer høsten og det naturen og åkeren kan gi oss!

I høstferien, fra 10.-14. oktober vil det også være åpent i hovedbygget, med aktiviteter for barna og utstilling. Hva med å ta med strikketøyet og tilbringe dagen hos oss i koselige omgivelser? 

Utover høsten vil det også bli flere ulike kveldsforedrag. Følg med på arrangementskalenderen!