Last ned Dalem- appen

Har du en smart- telefon vil du snart kunne laste ned en app som heter Dalem i App Store eller Google Play. Denne kan du laste ned på forhånd hjemme eller når du kommer til utstillingslokalet. Det vil bli montert trådløst nettverk i utstillingslokalet som kun gir tilgang til å bruke denne appen.

Rundt om på enkelte av bannerne i utstillingen vil du finne et ikon av en mobiltelefon. Scanner du ikonet og bildet ved siden av, vil du få tilgang til enda mer informasjon.

Eksempel: I en monter ligger fragmenter av arkeologiske gjenstander fra Dalemfunnet. Scanner du bildet av gjenstanden og mobiltelefon- ikonet som står på banneret ved monteren, vokser fragmentet fram som en hel gjenstand på telefonen din. Du vil da kunne snu og dreie på gjenstanden med fingeren. En skjoldbule kan bli til et helt skjold, en bit av en kam blir hel etc.

I appen finner du også en quiz med spørsmål om folkevandringstid og Dalemsfunnet. Det meste av innholdet i appen blir ikke tilgjengelig for deg før du har aktivisert/ åpnet appen inne i selve utstillingslokalet. Sidene du har åpnet med appen i utstillingen kan du også studere videre etter at du har forlatt ustillingen.

Appen er utviklet i samarbeid med Spill- og opplevelsesteknologilinja ved HINT.