Paulines dag

« Tilbake til kalender

NÅR:  11. sep 2016 @ 10:00 - 15:00
Hvor:  Kjerknesvågen, Inderøy
Pris:   Gratis

Inderøy Museums- og historielag arrangerer Paulines Dag på Kjerknesvågen kai søndag 11. september. De som ønsker å være med på årets siste søndagsseiling, må møte opp ved Jektbasen på Kjerknesvågen senest kl. 10:00.  Når Jekta returnerer til Jektbasen ca. kl 13:00-13:30 begynner arrangementet på land.

Hovedtema i år blir selvsagt rapport fra det store sommerprosjektet til Bodø og Lofoten, hvor Jekta gjennomførte kulturoppdrag for 3 museer og i 3 fylker.

Ellers blir det salg av kaffe og fishburger – og tid til trivelig prat.

Ingen forhåndspåmelding er nødvendig.

Jekta Pauline ble sjøsatt første gang på Inderøy i 1860. Den har nå hjemmehavn på Kjerknesvågen, i et levende fjord- og kystkulturmiljø. Jekta Pauline er den siste seilende jekt i verden. Den er klassifisert som en av de mest verneverdige fartøy i Norge, og formidler i dag fortida gjennom opplevelse.

Jekta drives og vedlikeholdes nå av Fjord- og jektnemnda. Nemnda består av representanter fra lagene: Innherred kystlag, Kjerknesvågen kai og båtforening, Paulines venner og Inderøy museums- og historielag. Samarbeidet er formalisert av Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Jekta eies av Egge museum.

 

Egge Museum