Herlig Høstdag

« Tilbake til kalender

NÅR:  19. aug 2018 @ 11:00 - 16:00
Hvor:  Friluftsmuseet
Pris:   v/ 120 b/60 fam/300. Gratis inngang for voksne med museumsvenn-kort.

Vi runder av sommersesongen på friluftsmuseet med et livlig familiearrangement!

Her er det demonstrasjoner av håndverk og matlaging, og mye spennende å oppleve. Det blir fletting av snorer og bånd, hekling av lappeteppe, flatbrødbaking, kleppsup-koking, fortellerstunder, lær å slå ild med ildstål og flint, kvessing av verktøy, kinning av smør, ysting av brunost, hopp i høyet eller prøv vår nye humpedisse. Skyt med ertersprettert, se en smed i aksjon, gå på stylter eller kast hestesko. Nord-Trøndelag motorhistorisk forening tar deg med på kjøretur i gammelbussen, og får i gang en stor og støyende dampmaskin – lokomobilen vår, på tunet. Vi må tro den ikke overdøver musikken fra Steinkjerpositivet!

Vi har fortsatt mange dyr på tunet,- både hester, høns, griser og kaniner.

Egge Museum og Steinkjer Sopp og nyttevekstforening (Steinsoppen) demonstrerer trekolbrenning  på jordet ved museet denne dagen. Trekolmila er bygget på forhånd og tennes ca. kl 09.00. Når den er tent vil den ligge og ulme i mange timer fram til ca. k.l 1530. Da åpner vi mila, slukker den og ser på trekol som er sluttproduktet sammen med litt tjære. Metoden for trekolbrenning og tjæreproduksjon blir vist og forklart for tilskuerne.

Benytt også dagen til å besøke sesongens utstillinger Lappa og bøtt – en utstilling om gjenbruk og Så sang de den døde ut. (les mer) Sistnevnte utstilling er åpen og bemannet hele dagen. Bli med på vandrefortellingen Tainnpin å bjønnjakt (les mer), eller en vandring til Vikingenes Egge (les mer).

Kl. 11.00     Bli med på vandrefortellingen Tainnpin å bjønnjakt (Oppmøte ved kiosken på tunet)

Kl. 12.00     Demonstrasjon av ildslaging med ildstål og flint (Oppmøte på bålplassen på tunet)

Kl. 13.00     Bli med på vandrefortellingen Tainnpin å bjønnjakt (Oppmøte ved kiosken på tunet)

Kl. 13.15     Lær hvordan en legger seletøy på en arbeidshest (Ved frauporten på tunet)

Kl. 14.00     Vandring til Vikingenes Egge (Oppmøte ved kiosken på tunet)

Kl. 15.30     Vi åpner kølmila for å se resultatet av dagens kølbrenning (Bålplassen utenfor museumstunet, ved siden av vedhogst-plassen)

Åpen kiosk kl. 11-16 med salg av vafler, is, pølse med brød eller lompe, gammeldags godteri, kaffe, te, brus og saftbjørner.

Inngangsbilletter selges kun ved hovedinngangen inn til tunet ved kiosken. Betal gjerne med kort.

Er du med på TI PÅ TOPP Steinkjer?

Denne dagen samarbeider Egge museum og TI PÅ TOPP Steinkjer om fellestur til turmålet på Eggevammen. Alle som vil kan møte opp ved verkstedhallen (grå bygning) på museet mellom kl. 11.30 og 13.00. Her får dere delta på en spennende natursti som leder opp til turmålet på Eggevammen. Det vil bli premier til vinnerne av naturstien. De som deltar på denne naturstien får et bevis som gir dem gratis kaffe eller saft inne på museumstunet hvis de velger å fortsette dagen med å betale inngang på Herlig Høstdag. Både barn og voksne er velkommen til å delta på denne naturstien.

 

Egge Museum