Familieteater, premiere: Silkeskjegg og venner fra Irland

« Tilbake til kalender

NÅR:  10. jul 2015 @ 17:00
Hvor:  Amfiet på Egge gård
Pris:  

Steinkjer teaterverksted setter opp det livlige og fengende familieteateret Silkeskjegg for 10. gang under årets festival. Årets manus bygger på tidligere års historie, kan fint stå for seg selv også for de som er nye Silkeskjegg- venner. Nye sanger får vi også høre.

I hovedrollene: Silkeskjegg: Ola Fjellvikås, Trollaug: Jeanette Hoseth, Trym: Victor Sotberg.

 

Dette har skjedd:

Silkeskjegg har vært borte fra Egge i 3 år. På denne tiden har det vært ganske fredelig på Egge. Trym fra Bjørnstad – Egges nabo, har vist seg fra en positiv side i 3 år. Han har visst gjennomgått en stor forvandling sies det. Han begynte å forandre seg da han kom hjem fra Irland for 3 år siden.

Livet er som det vanligvis pleier både på Egge, Bjørnstad og Bakkan; skjønt på Bakkan mangler en viktig person, nemlig Finn, den eldste sønnen på husmannsplassen. Åsa på Egge savner ham veldig, ja ikke bare henne men alle på Egge bortsett fra Åsas storebror Fjaler da.

Finn er sammen med Silkeskjegg i Irland for å bistå kong Hvite i et forsøk på å roe ned de krigerske og maktsyke småkongene der vest.

I Trollpakkskogen strever de jevnt og trutt med å skaffe mat til alle barna – trollpakket-. Trollaug er sjefen der og styrer med  hard hånd og kjærlighet. Alle må gjøre et skikkelig arbeid. Den som ikke vil arbeide er mor til Trollaug, TeBiret og hennes to søstre, Frodhill og Ludmille. TeBiret prøver å få Trollaug interessert i Trym. Ikke for Trollaug sin del men for å få mat og tak over hodet.

Trollaug har det ikke bra. Hun venter alltid på Silkeskjegg. Det gjør også vennene til Silkeskjegg, Gjengen.

Når Silkeskjegg kommer til Egge nå er det kun for en kort rekognoseringsrunde for å forsikre seg om at alle har det bra. Han skal videre nordover til Bjarmeland. Ikke alle har samme hensikt.

Etter hvert som ting skjer følger vi drømmene til Åsa og det magiske smykket…

Produksjonsteam Silkeskjegg 2015:

Manus og regi: Ingri Angell-Petersen Grønnesby, koreografi: Mari Angell-Petersen Grønnesby, komponist: Bjørn Diesen, musikkansvarlig: Rune Evjen, kampinstruktør: Jonas Opsal, lyd:                 Terje Watterud, prosjektleder:Jan Ove Fladmark, inspisient: Margrethe Nandrup Pettersen, og mer enn 60 frivillige foreldre og andre interesserte.

Vikingfestivalen på Egge 2015