Eggenatt – ei vandring mellom tru og viten

« Tilbake til kalender

NÅR:  10. jul 2015 @ 20:00 - 21:00
Hvor:  Eggevammen
Pris:   Voksne 150,- Barn 50,- Oppmøte ved låven på Egge gård.

Stemningsfull vandring i skumringen på den historierike Eggevammen. Hva er myte og hva er sant? Fortellingene får også liv med musikk, ild og våpengniss.

Eggenatt er en gjenganger som programpost under Vikingfestivalen, men med nytt innhold hvert år.

Eggenatt 2015 har undertittelen «Ei vandring mellom tru og viten». Gjennom å oppleve Eggevammen en sen sommerkveld vil deltagerne få med seg innslag av både nytt og gammelt langs løypa. Her går man bokstavlig talt gjennom historien og våre formidlere gjør et forsøk på å synliggjøre hvordan tid og folk er med på å forme vår oppfatning av fortida. Hva vet vi med sikkerhet, og hva er sagn og myter?

Var det trollet på Oftenåsen som planta bautasteinen inne på Egge kirkegård? Hvorfor står det furuer langs Eggevammen og er steinringene på Ølvisheim en gammel tingplass? Tablåer og andre spektakulære innslag er med på å gjøre Eggenatta til en spennende opplevelse med historisk sus.

Vandringen ledes av Egge museums dyktige formidler og arkeolog Bodil Østerås og museumsformidler ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter Lars Børre Hallem, det blir flammeleik med Julie Grønnesby Heir, Vikingmusikk ved Vagando og Kjell Braaten, kampgruppa Vedrar bidrar mm.

Vikingfestivalen på Egge 2015