ADVENT

« Tilbake til kalender

NÅR:  3. des 2017 @ 11:00 - 16:00
Hvor:  Friluftsmuseet
Pris:   Voksne 120,- Barn (3-15 år) 50,- Familie (2+4) 320,- Gratis med museumsvenn-kort og for barn under 3 år.

Velkommen til vårt tradisjonsrike og livlige førjulsarrangement for hele familien!

I alle husene på museet er det folk å treffe som forteller om gamle dager, juletradisjoner, matlaging og håndverk. Du treffer smeden i smia, ølbryggerne som tørker malt i tørkhuset, sopelimemakeren ved badstua, driftige damer som lager blodpannekake og innmatkjøttkak i masstua, smultringer i Leinsleira og sursild i Talestu. Selvfølgelig får du smake! 

Her blir det flere dyr å hilse på: Hest, sauer, alpakkaer(!), og ikke minst høner: Hønene våre har pyntet sitt nye hønsehus til jul i beste «Gubben og katten-stil»! Det nye hønsehuset finner dere i stallen. Her kan dere også møte gubben selv, som leser fra bøkene om Gubben og katten.

På ADVENT kan du også få lære hvordan en dypper lys, lagrer konglenisser eller dreier plystrepiper i tre. I stua i Leinsleira kan du få grunnkurs i spikking, og i dag er det lov å rote med med spon på golvet. Kikk også opp på loftet i dette huset, her er det julepyntverksted.

I fjøset kan du bake pepperkaker. Har du lyst til å bake med en blikkform du selv har designet og laget, kan du gjøre det før du går i blikkenslagerverkstedet i Bygata.

I Byasetra bor det en trivelig nissefamilie som gjerne tar imot ønskelisten din til jul. Hva med en tur med hest og vogn? Slakting av sau hører også med denne dagen. Ute på tunet selges kornband og røkt kjøtt.

Du kan også handle julegaver på museet denne dagen. Vi har marked i Bygata (2. etasje i utstillingshallen) med salg av lokalproduserte husflidsvarer, og velfylte glass med gammeldags godteri i landhandelen. Butikker fra dagens Steinkjer sentrum inntar også noen av butikkene i bygata, med gode tilbud.

Det meste av aktivitetene foregår hele dagen, men noe har vi måtte tidfeste:

Kl. 12 og 13 Fiolinnisser fra Steinkjer kulturskole spiller i utstillingshallen 

Kl. 12.30 Juletretenning på tunet, bli med å gå rundt treet. Nissen kommer også!

Kl. 13.30 Slakting av sau ved frauporten

Kl. 14.00 Gammeldans i restauranten

I restauranten i verkstedet selger vi rømmegrøt og risengrynsgrøt med pligg, pølse med brød, vafler, kaffe, te, brus, saftbjørner og gløgg. Vi har betalingsterminal også på billettpunktet.

Få også gjerne med deg Historisk Gudstjeneste i Egge kirke før du besøker museet. Den starter kl. 11. Sogneprest Arne Groven har satt sammen en Gudstjeneste med 1920-preg, og vil fortelle om hvordan skikkene har endret seg gjennom tida.

Egge Museum