Opplevelser

På Stiklestad tilbys en rekke formidlingsaktiviteter, som kan gjøre samlingen til en helt spesiell opplevelse!

[royalslider id=”3″]

GILDE PÅ STIKLASTADIR

Historisk måltid med bugnende matbord og frodige fortellinger. Husfrua Hallgjerd står klar med åpne armer for gode venner som kommer på besøk! Med vikingkapper på og et bugnende buffetbord med datidas matretter, mjød og vin er kvelden skapt for trivelig lag i en stemningsfull atmosfære. Gilde på Stiklastadir kan avholdes hver dag gjennom hele året.Varighet ca. 3 timer.

 
EN SMAK AV STIKLASTADIR
 

Historier og håndmat i langhuset. Bli med inn i langhuset på Stiklastadir og hør historier om høvdingens rolle som politisk og religiøs leder i tida før 1030. Ta noen munnfuller godt mjød, og la gode historier og smakfull håndmat fra middelalderen få dere i rett stemning. Varighet: ca. 1 time. Kan også gjøres som lunsj eller uten mat.

JOLEFEST PÅ STIKLASTADIR

Har du lyst på et helt spesielt og annerledes julebord? Når storbonden Kolbjørn Gunnarsson ber inn til jolefest, tar han imot sine allierte for å feire at sola snur. Dette blir et skikkelig etargilde med mjød, vin og datidas matretter. Kolbjørn sørger også for grilling over bålplassen! Varighet ca. 3 timer.

 
VIKINGTEVLING
 

Kle dere opp i middelalderklær og la høvdingen på Stiklastadir lede dere gjennom en morsom og vennskapelig kappestrid som passer som avbrekk på kurs, konferanser og andre sammenkomster. Her får dere prøvd både bueskyting og rævkrok, brytekamp og andre morsomme kappleiker. Varighet ca. 2 timer.

 

BUSSKAPRING «KONGSHÆREN KOMMER»

Få et overraskende møte med den harde kjerne fra kongshæren! Et sted på veien til Stiklestad blir bussen deres kapret av kongsmenn på jakt etter menn og kvinner til Olavs hær og følge. Med masse humor, gode historier og litt alvor blir dere på hærmannsvis ført til Stiklestad.

Dette er et utvalg av opplevelser du kan få på Stiklestad, flere muligheter finnes! Hør med oss.