Barnas dag og sesongstart

« Tilbake til kalender

NÅR:  18. jun 2017 @ 11:00 - 16:00
Hvor:  Friluftsmuseet
Pris:   v/120 b/50

Velkommen til vårt populære familiearrangement BARNAS DAG!

Vi åpner for sesongen med en dag ekstra spekket med spennende og lærerike opplevelser for både små og store.

Fra programmet for dagen:

Her blir det mange dyr å se på – både grisunger, kyllinger, høner, kanin, sau med lam og hest med føll. Det blir snekring av båter, baking, kinning av smør, salamanderjakt i gårdsdammen og leiker på tunet. Du kan også kjøre tur i gammelbussen eller med hest og vogn, hoppe i høyet, lære deg hvordan geocaching fungerer. I Skogastu regjerer Steinkjer skogeierlag med natursti og bålkos, og Leinsleira møter du Sparbu husflidslag. Der er det basar, og du kan tvinne ditt eget hoppetau. Her i huset blir det også synge- og fortellerstunder med «Fritt Spillerom».

I år kan du også bli kjent med den sørsamiske kulturen. Sørsamiske guider fra Saemien Sijte viser og forteller om kultur og tradisjoner. Det blir samisk håndverk, fortellinger, lassokasting og annet blir å få sett, hørt og kanskje får du også prøve selv.

I utstillingshallen blir det ekstra mye å oppleve. Vi får besøk fra Steinkjer bokhandel og Norsk Flid Husfliden Steinkjer som bemanner bokhandelen og damekonfeksjonsforretningen i bygata i 2. etasje, og det blir salg av gammeldags godteri i kolonialen. Det blir omvisninger i utstillingen «I skogen skulle være fest», og Steinkjer bibliotek holder lesestunder for barna. Vi har også en mengde bilmatter og små biler som det går an å trøye tiden med.

Vi har utstillingene åpne, og kiosk med salg av is, brus, pølse i brød, vaffel, lefse med mer.

Åpning av kunstutstilling

Steinkjerkunstneren Marianne Shønborg åpner salgsutstilling i stallen på museet kl. 12. Utstillingen har fått navnet «Midtsommernatt». Utstillingen blir tilgjengelig for museets gjester alle lørdager og søndager kl. 11-16 fram til sesongslutt 13. august.

Bli gjerne museumsvenn!

De voksne som besøker museet jevnlig i løpet av sesongen anbefales å kjøpe Museumsvennkort. Dette kjøper du i kiosken på tunet i vanlig åpningstid i sesongen. Et personlig sesongkort koster 250,- Da går du gratis inn på museumsområdet, kan delta på guidinger og se på utstillingene våre. Kortet gjelder i tillegg som inngang på arrangementene Barnas Dag, St. Hans, Eldres dag og Advent. Inngang på Vikingfestivalen og seminar/foredrag utenfor sesong inngår ikke.

Alle som blir Museumsvenner får en kopp gratis kaffe ved framvisning av kortet hver gang de kommer til museet!

 

 

Egge Museum