Advent – vårt store førjulsarrangement

« Tilbake til kalender

NÅR:  2. des 2018 @ 11:00 - 16:00
Hvor:  Friluftsmuseet, Egge museum, Steinkjer
Pris:   v/ 120,- b/ 60,- fam/ 300,- Fri inngang for voksne med museumsvenn- kort. Gratis parkering.

Velkommen til vårt tradisjonsrike førjulsarrangement på Egge museum. Her blir det mye å delta på for både store og små, og vi gleder oss til dere kommer!

Her får dere litt informasjon om hva som skjer hvor:

Verkstedet: Restaurant med rømme- og risengrynsgrøt, gløgg, pølser, vafler, julebrus, kaffe mm. Dreiing av plystrepiper i garasjen. Utenfor verkstedet kan du hilse på Lises søte alpakker.

Kiosken på tunet: Salg av gløgg, kaffe og aniskringler.

Smia: Besøk smeden og se hvordan han arbeider.

Tørkhuset: Brygging av maltøl.

Leinsleira: Smultringbaking på kjøkkenet. Spikkekurs for barn i stua! På loftet kan du flette juletrekorger. Salg av kaffe, julebrus og smultringer.

Låven: Hopp i høyet! Kanskje møter du også den artige fjøsnissen?

Masstua: Her kan du se hvordan det lages blodpannekaker og flatbrød. Smaksprøver blir det også.

Fjøset og stallen: Bli med og bak pepperkaker i fjøset! Utstilling i stallen: «Så går vi rundt om en enebærbusk». Salg av husflid, kornband med mer. Her kan du hilse på høner og sauer. Vi slakter en sau ute foran frauporten kl. 14.00.

Talestu: Her kan du lage julekort og smake deilig sursild. Salg av lefse og kaffe. Kjøring med hest og vogn starter her.

Skogastu: Besøk nissen og nissefamilien! Hvis du ikke har skrevet ferdig ønskelista di kan du gjøre det her.

Tunet: Se hvordan en lager gode gammeldagse sopelimer. Bli med på juletregang med sang og tenning av juletreet kl. 12.00. Nissen kommer!

Byasetra: Er du klar for litt nissesang? Bli med på en sangstund med juletema kl. 11.30, 12.45, 13.30, 14.45 eller 15.30. Stunda varer i 20-25 min. Jorid Vorum fra Fritt Spillerom har skrevet en livlig nissesang i polstakt der barna får svinge seg med i dansen. Sangen heter «En nisseklem» og står i barnesangboka «Bamsen min». Denne nissesangen og andre julesanger står på programmet når Jorid ønsker velkommen. Sangboka og barneplata «Bamsen min» kan kjøpes etter sangstunda.

HJELP! Nisseungene har rotet bort alle de 15 nisseluene sine. Disse er gjemt i husene og ute på friluftsmuseet. Premie til deg som finner en! Innlevering hos nissefamilien i Skogastu.          

Vi gjør oppmerksom på at utstillingshallen i år er stengt på grunn av ombygging. Vi gleder oss til å invitere dere inn på nye opplevelser neste år!

Parkering på museets hovedparkeringsplass. Billetter selges ved verkstedhallen, du kan betale med kort eller kontant. Kommer du gående fra Søndre Egge eller ned fra Egge kirke, kan du kjøpe billetter i kiosken på tunet. Bær billetten synlig.

Egge Museum