Velkommen i sommer!

Hurra! Sommeren er her! Vi har åpent 19. juni – 7. august tirsdag – søndag kl. 11-15.

HOVEDBYGGET:

Her finner du utstillinger, informasjon og billettsalg. Vi har salg av is, brus, kaffe, byens beste vafler og lun eplekake med is hele sesongen. Ta også en titt i vår museumsbutikk! Det er heis i bygget, så alle kan besøke våre tre innholdsrike etasjer.

Utstillinger:

Utstillingen «Gamle Steinkjer – portretter av en by» finner du i øverste etasje. Her kan du fordype deg i Steinkjer by sin historie på flere vis: Kikk innom sjarmerende verksteder og butikker fra mellomkrigstidas Steinkjer. Her finner du også en egen utstilling og Steinkjers sykkelhistorie.  I filmkroken kan du se filmaviser fra gamle Steinkjer.

I Ytterstu åpner to nye utstillinger i sommer. I utstillinga «Fantes det pizza i vikingtida» funderer vi på hva vikingene spiste. I gangen har vi stilt ut høvrer. Dette er noe som vi har mye av i vårt magasin, og som er det staseligste av hesteutstyr. Utstillinga har vi kalt «Seletøyets smykke».

Nederst i underetasjen finner du den spennende landbruksutstillingen TRAKTOR. Her kan du se et representativt utvalg traktorer og landbruksmaskiner som viser hvordan landbruket ble modernisert med motorhjelp. Her vil det også lukte wonderbaum fra rånetraktoren… Og hva med traktormote? Hva er det?

Populære lekekroker:

I hovedbygget er det hele tre lekekroker for barna. Oppe i bygata har de egen forretning der de kan ta på seg et forkle og sette handelen i gang. I kafeen er det lekekrok under trappa, og nede i utstillingen TRAKTOR kan de blant annet kjøre rundt på flotte trøtraktorer.

FRILUFTSMUSEET:

Hygg dere ute på friluftsmuseet i sommer, og bruk oss gjerne som turmål. Her er det tilrettelagt et trivelig uteområde, som er tilgjengelig for våre gjester uavhengig av museets åpningstid. Tradisjonen tro er det både griser, høner, sau og kaniner å hilse på.

Mange av husene på friluftsmuseet er åpne for publikum i sommer. I masstua er det en utstilling som  forteller om klesvasking på 50-tallet. Titt gjerne innom!

JULIFRYD:

Hver onsdag er det aktiviteter på museet:

6. juli: Fortellerstund på Byasetra kl. 12. (2 min. gange fra friluftsmuseet) Gamle leker på tunet etterpå.

13. juli: Runerebus. Vi blir kjent med vikingenes skrift og går på jakt etter runer. (Tilgjengelig hele dagen)

20. juli: Hesteskokasting og stylter (Tilgjengelig hele dagen). Foregår på tunet.

27. juli: Regnbueverksted i hovedbygget. Vi feirer mangfold og lager regnbuepynt og fargerike smykker.

Informasjon om aktiviteter på museet kommer fortløpende i vår arrangementskalender og på museets Facebook-side.

Inngangsbilletter i sommersesongen: 70,- voksne, gratis for barn.

Vi ønsker dere alle en god sommer!

Velkommen!