ADVENT

Søndag 28. nov kl. 11-15 ønsker vi igjen velkommen til vårt tradisjonsrike førjulsarrangement for hele familien!

Vi byr på en solid dose førjulsstemning når museet igjen kan fylles til randen av liv og latter, smaker, dufter og musikk som hører julen til. Hva har du lyst til å oppleve denne dagen, mon tro?

Kanskje vil du prøve deg på noe praktisk, som lysdypping, tredreiing eller spikking – eller bare hoppe rundt i høyet i låven? Det lages julekort og juletrelenker, og hos blikkenslageren i bygata kan du lage din egen pepperkakeform som du kan ta med deg til fjøset på friluftsmuseet. Der skal det bakes pepperkaker.
Du må huske å legge ruta for dagen innom alle hus rundt tunet, for det foregår noe over alt…

I Skogastu bor det en trivelig nissefamilie! Der kan du levere ønskelista di så det er gjort unna til jul. Det er også flere dyr på museet denne dagen, som sauer, alpakkaer og høns, og en tur med hest og vogn er vel ikke å forakte? I Talestu kan du tjuvsmake på medisterkaka og i Byasetra kan du høre skumle og spennende julehistorier. Karene i tørkhuset brygger øl til jul, og i smia holder smeden til. Du kan også ta en liten handletur, og kjøpe husflidsvarer, godterier, kornband og annen pynt.

Det meste av aktiviteter pågår hele dagen etter stikk- innom-prinsippet, men noe er tidfestet:

Kl. 13.00 Vi tenner juletreet ute på tunet. Juletregang, sang og nissebesøk!
Kl. 14.00 Slakting av sau

SERVERING
Årets julekafe og restaurant finner du i Ytterstu, i hovedbygget på museet. Her selges risengrynsgrøt med pligg, vafler med syltetøy og rømme, medisterkak på gaffel, lefse, aniskringle, gløgg, kaffe, brus og saft.
I kiosken på tunet selges rykende ferske smultringer, aniskringler, gløgg, kaffe, brus og saft.

BILLETTER
v/ 120 b/ 60 (18-3 år) Under 3 år gratis. Gratis for deg med museumsvennkort.
Billetter selges i billettboden ved hovedinngangen, og i kiosken på tunet.
Du kan betale med kort, vipps og kontanter. Gratis parkering!

I tillegg til en rekke frivillige bistår mange lag og foreninger i Steinkjer med aktiviteter denne dagen: Steinkjer mannsangforening, Steinkjer kulturskole, Sparbu historielag og Sparbu husflidslag. Hurra for alle sammen!

VI GLEDER OSS!