Vel overstått, Barnas vikingdager på Egge!

Barnas vikingdager på Egge gikk av stabelen for første gang 12.-14. juli 2019.

Barnas vikingdager på Egge er over for denne gang, og arrangørene på Egge museum puster fornøyd ut etter tre hektiske dager på det gamle høvdingsetet.

Markedet var fyllt av telt og boder, med over 80 håndverkere, formidlere og markedsfolk fra flere land i Europa. Egge vikinglag stod som en sentral samarbeidspartner.

Rundt 130 frivillige fra flere lag og foreninger i Steinkjer har bidratt til å holde hjulene i gang med alt fra servering til renhold. I tillegg har mange nye frivillige bidratt med sin arbeidskraft på mange felt, og det har vi hatt stor nytte og glede av.

Tett på to tusen gjester fant veien til Egge i løpet av vikingdagene, og det sier museet seg godt tilfreds med, selv om vi har ambisjoner om at enda flere skal finne veien til oss. Hele 800 av barna som besøkte oss nyttet anledningen til å gå gjennom våre ferdighetsprøver og bli en ekte viking.

Vikinglaget har fått økt medlemstallet i forbindelse med gjennomføringen av Barnas vikingdager, og vi merker at interessen for vikingtiden som epoke er fortsatt økende hos alle aldersgrupper.

En omprofilering av et etablert arrangement fra Vikingfestivalen på Egge til barnas vikingdager har vært en spennende øvelse, men vi føler oss trygge på de er på rett kurs. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra både store og små gjester både på program og gjennomføring. Nå skal vi sammen med samarbeidspartnere og referansegrupper evaluere alle sider av årets Barnas vikingdager, og begynne jobben med å forme et enda bedre innhold for 2021. Vi gleder oss allerede til neste gang, sier Ann Kristin Eidissen, leder ved Egge museum.

Mer info: https://eggemuseum.no/barnas-vikingdager/