Velkommen til Barnas Vikingdager på Egge 12.-14. juli 2019

Tidsmaskina står klar til å ta deg med tilbake til store opplevelser på det gamle høvdingsetet…

Ta familien med på en unik opplevelse!

Hørt av barn på Egge: «Dette var det morsomste jeg har vært med på! Når jeg blir stor skal jeg ta med barna mine hit!»

Bli med inn i den lekende magien på markedsområdet, der du møter vikinger fra hele Europa.  Mellom telt og boder fyres det bål og lages mat, mens handelsmenn tilbyr produkter slik som vikingene kunne ha gjort det selv. Uvante lukter og lyder setter seg i stemning, og kanskje blir du fristet til å kjøpe deg pil og bue eller sverd, vikingsmykker, vikingklær, lærarbeid, glassperler og andre unike varer. Kanskje vil du ta ferdighetsmerket vårt, og bli en ekte viking selv?

Barn og barnefamilier står i fokus når vi revitaliserer Vikingfestivalen til Barnas Vikingdager. Her skal barna bli glad i historien – vi skal vekke nysgjerrighet og la barna prøve selv! Vi lager utstillinger spesielt tilrettelagt for barn, og har et vell av opplevelser å tilby. Her blir det artige fortellerstunder, teaterinnslag, matopplevelser, lærerike håndverksaktiviteter, gjøgling, vikingspill, musikk og lek på vikingers vis.

Barnas Vikingdager (2004-2017: Vikingfestivalen på Egge) arrangeres av Egge museum.