SOMMERSESONGEN 2018

Vi åpner for sesongen med yrende liv på Barnas Dag 17. juni. Resten av sesongen er også full av aktiviteter og formidlingstilbud!

Vi har åpent alle dager fra 17. juni- 19. august kl. 10.00 – 16.00

Våre dyktige sommerverter tar godt i mot publikum, og gir et innblikk i hvordan det var å leve på en middels gård siste halvdel av 1800- tallet. Rett som det er har vi aktiviteter og demonstrasjoner på gang. Det kan for eksempel være baking, håndverk eller ymse gårdsarbeid gjort på gammelmåten. Publikum blir om de ønsker det involvert, og kan delta og prøve selv. Vi har også flere faste og skiftende utstillinger ved museet som publikum kan oppleve enten på egen hånd eller sammen med en av våre sommerverter.

I sommer vil utstillingshallen med bygate og landbruksmaskiner være stengt på grunn av ombygging, så derfor har vi styrket det daglige formidlingstilbudet på andre fronter. I stallen kan dere se sesongens nye utstilling Lappet og bøtt – en utstilling om gjenbruk. Vi åpner også en ny utstilling i Talestu 23. juni, Så sang de den døde ut. (mer info kommer)

Program mandag – fredag:

Kl. 10.00               Museet åpner

Kl. 11.00               Fortellerstunda Tainnpin å bjønnjakt  (Les mer om denne HER)

Kl. 12.00               Omvisning i utstillinga Så sang de den døde ut (Les mer om denne HER)

Kl. 13.00               Fortellerstunda Tainnpin å bjønnjakt  

Kl. 14.00               Vandring til Egge gård, Vikingenes Egge (Les mer om dette HER)            

Kl. 16.00               Museet stenger.

Program lørdag og søndag:

Kl. 10.00               Museet åpner. Publikum kan bli med og gi dyrene mat.

Kl. 11.00               Fortellerstunda Tainnpin å bjønnjakt

Kl. 12.00               Omvisning i utstillinga Så sang de den døde ut

Kl. 13.00               Fortellerstunda Tainnpin å bjønnjakt        

Kl. 14.00              Vandring til Egge gård, Vikingenes Egge                                     

Kl. 16.00               Museet stenger

Er dere en bussgruppe/ større gruppe som har tenkt dere hit, ta kontakt på forhånd så vi sikrer oss at dere får et godt tilbud.

Vi har åpen kiosk med is, brus, kaffe og byens beste vafler, og et meget barnevennlig uteområde. I sesongen er det både griser, sauer, høns og kaniner ute på tunet, og en velutstyrt sandkasse for de minste.

I ukene 26, 27, 28, 29, 30, 31 og 32 er det muligheter til å møte Gammeldagsongan på museet. Dette er forhåndspåmeldte barn mellom 7-11 år som lever slik som barn gjorde det for rundt 100 år siden. De gjør gårdsarbeid, leker, lager mat og skaper stemning på museet.

Hver søndag i juli har vi JULIFRYD på museet, med økt mengde aktiviteter og tilbud!

  1. juli: Bakedag. 8. juli: Kreativ søndag. 15. juli: Lær å slå ild med ildstål og flint. 22. juli: Lær å lage band og snorer. 29. juli: Seterjentas søndag.

Billetter selges i kiosken ved inngangen til tunet. Gratis inngang for alle under 18 år, voksne kr. 70,- Grupper på over 20 pers: 60,- pr. pers. Ledsagerbevis godtas. Vi har betalingsterminal.

På arrangementer som Barnas dag og Herlig høstdag koster billetten 60,- for barn, 120,- for voksne og 300,- for familie.

Vi arrangerer også St. Hans-feiring 23. juni og Herlig Høstdag 19. august. Sjekk ut vår arrangementskalender for mer informasjon, her vil det legges ut fortløpende.

Velkommen!