Takk til alle for en flott Vikingfestival på Egge!

Egge museum arrangerte den ellevte Vikingfestivalen på Egge 7.-9. juli 2017.

Egge museum er i gang med oppsummeringen og evaluerer etter ei flott festivalhelg.

Rundt 3000 gjester besøkte årets Vikingfestival på Egge. Vi har fått svært gode tilbakemeldinger fra både fra gjester og deltagere, og ser at vi har et arrangement som fenger folk i alle aldre. Historieinteresserte voksne og familier med barn bruker god tid når de besøker festivalen, og får med seg mange av de forskjellige programpostene.  Vi er spesielt godt fornøyd med interessen som de nylagede våpenkopiene fra Trond Hakas grav vakte. Her fikk vi synliggjort en rik kulturskatt, og mange var med på de daglige vandringene for å se gravhaugen og lære mer om dette unike funnet.

Det gleder oss også at de omreisende markedsfolkene som deltar under Vikingfestivalen rapporterer at arrangementet har en høy stjerne i deres miljø. Det er et resultat av at det er et trangt nåløye de skal gjennom for å få plass på markedet. Festivalen krever god kvalitet på håndverket, og tidsriktig presentasjon av de varene som selges.

Friluftsarrangementer er som kjent risikosport, spesielt i Trøndelag, så vi sier oss godt fornøyd med totalen i år til tross for værgudene ikke var på vår side på lørdag. Fredag og søndag smilte vi der i mot om kapp med sola, og hadde gode arrangementsdager.

Vi har i år hatt en positiv utvikling i antall forhåndsolgte billetter. Vi har heller aldri solgt så mange festivalpass, så det betyr at mange av de som besøker oss er her mer enn en dag.

Egge museum er allerede i gang med planleggingen av neste festival, som arrangeres i juli 2019.